Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü

ECZACILIK MESLEK BİLİMLERİ BÖLÜMÜ

Fakültemizde Eczacılık Meslek Bilimleri Bölümü; Farmasötik Kimya, Farmakognozi, Farmakoloji, Farmasötik Toksikoloji, Farmasötik Botanik anabilim dallarıdan olusur. Bu anabilim dallarında 1 profesör, 2 doçent, 4 yardımcı doçent, 7 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Bu anabilimdallarında tamamlanmış 20 civarında lisans üstü tezi bulunmaktadır. Her anabilim dalı kendi araştırma laboratuvarına ve gerekli ve yeterli araştırma imkanlarına sahip bulunmaktadır. Ayrıca 1 adet hücre kültürü araştırma laboratuvarı mevcuttur.

Eczacılık meslek bilimleri bölümü eczacılıkla ilgili ana meslek deslerini içerir. Mevcut öğretim üyelerimiz başlangıçtan bugüne her zaman özveri ile çalışmıştır. Ben kendilerine minnettarım. Tesekkur ederim. Ayrıca, eğitim kadrosunun tam oluşmadığı günlerde ve bazı bölümlerde halen desteğini sunan Ankara’daki üniversitelerden gelerek eğitimimize katkı sağlayan değerli hocalarımıza tesekkürü bir borc bilirim. Eczacılık eğitimin 4 yıldan 5 yıla çıkışı, öğrenci kontenjanlarının beklentilerin üstünde artışı, akademisyen ihtiyacını beraberinde getirmektedir. Genç eczacıları akademik kariyere davet ediyorum özellikle Erzurum civarından olanları. Eczacılar akademik kariyeri de hizmet açısından göz önünde bulundurmalılar.