ERZURUM KONGRESİNİN 105. YIL DÖNÜMÜ, ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Kongresinin 105. yıl dönümü etkinliklerine katıldı.

Havuzbaşında bulunan Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan etkinliklere şehrin bürokrasi, siyasi, askeri ve yargı erkânı ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın da katıldığı tören, kongrenin gerçekleştiği binaya yürüyüşle devam etti. Ardından çeşitli etkinliklerle sürdürülen program, kongre binasında gerçekleşen temsili toplanma ile sona erdi.

Günün anlamına yönelik yapmış olduğu değerlendirmede, Erzurum Kongresinin tarihi önemine vurgu yapan Prof. Dr. Ömer Çomaklı: "Erzurum Kongresi, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde dönüm noktalarından biridir. Bu önemli günün 105. yıl dönümünde, büyük bir onur ve gururla burada bulunuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz" dedi.

Rektör Çomaklı, konuşmasının devamında; bağımsızlık mücadelesinin başlangıç noktası olan Erzurum’un, Millî Mücadelenin mihenk taşı olduğunu ve böylesine önemli bir kongreye ev sahipliği yapmış olmanın gururunu her zaman yaşadıklarını ve ömür boyu da yaşamaya devam edeceklerini belirterek: "Bu tarihi mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak bizim için bir görevdir. Üniversitemiz, eğitim ve bilimde öncü rolünü sürdürerek, ülkemizin aydınlık geleceğine katkı sağlamaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Etkinlikler kapsamında ayrıca, Erzurum Kongresi'nin tarihini ve önemini anlatan sergiler, konferanslar ve çeşitli sanatsal etkinlikler düzenlenirken, öğrencilerin ve folklor ekiplerinin hazırladığı gösteriler büyük beğeni topladı. Günün sonunda, katılımcılar Erzurum Kongresi'nin 105. yıl dönümünü anmak ve bu önemli tarihi anıyı yaşatmak adına toplu fotoğraf çektirdi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 23.07.2024