ÖĞRENCİ KULÜPLERİNE YÖNELİK ÇALIŞTAY ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE DÜZENLENDİ

Atatürk Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATA KARMER) tarafından, öğrenci kulüp danışmanlarının katılımlarıyla düzenlenen “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu Çerçevesinde Öğrenci Kulüplerimiz Çalıştayı” 17-18 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Neslihan Kulözü Uzunboy ve Atatürk Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sözbilir’in açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştay, ATA KARMER Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aslı Yılmaz, İnsan Kaynakları Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Salih Börteçine Avci, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Öğrenci Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Nezih Kök ve Atatürk Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Keskin’in programa ilişkin yapmış oldukları konuşmalarla devam etti. Çalıştayın açılış konuşmaları ve davetli konuşmacılar bölümü Atatürk Üniversitesi resmi Youtube kanalında canlı olarak yayınlandı ve zaman içerisinde izlenebilecek şekilde kaydedildi.

Çalıştay kapsamında öğrenci kulüplerinin danışmanı olarak görev yapan öğretim üyelerinin katılımları ile odak grup tekniği ile bilgi üretimi gerçekleştirildi. Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi vizyonu çerçevesinde Öğrenci Kulüpleri başlığı çerçevesinde üretilen bilgi kategorize edildiğinde; öğrenci kulüplerine, öğrenci kulüp danışmanlığına ve öğrenci kulüplerinin Yeni Nesil Üniversite vizyonuna uyumlanması konularının ön plana çıktığı görüldü. Çalıştay süresince tartışılan ve bu ana başlıklar altında kategorize edilen konuların ise hazırlanmakta olan sonuç bildirgesinde detaylı olarak sunulacağı vurgusu yapıldı.

Rektör Çomaklı: “ATA KARMER, Öğrencilerimiz ile Kurulan Bağı Güçlendiriyor”

Kariyer Merkezlerin üniversiteler için oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise öğrencilerin ve mezunların aidiyetlerini güçlendirmeleri açısından kurulan bu birimin Atatürk Üniversitesi bünyesinde önemli çalışmalara imza attığını belirterek: “Yeni YÖK vizyonu çerçevesinde uygulamaya koyduğumuz çalışmalardan birisi olan ATA KARMER, üniversitemizin kurumsallığına ve öğrencilerle kurulan bağa katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen çalıştayın hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ - 21.05.2021