REKTÖR ÇOMAKLI AA'NIN "YILIN FOTOĞRAFLARI" OYLAMASINA KATILDI

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Çomaklı, AA foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği, 2020'ye damga vuran olayları yansıtan fotoğrafları inceleyerek, "haber", "spor" ve "yaşam" kategorilerindeki 3 fotoğraf için oy kullandı.

"Haber" kategorisindeki oyunu, İstanbul'un simgelerinden Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin 86 yıl aradan sonra ibadete açılması sonrası namaz kılınmaya başlandığı gün çekilen, "Ayasofya'da 86 yıl sonra ibadet" başlıklı fotoğrafa veren Rektör Çomaklı, diğer kategorilerdeki fotoğrafları da tek tek inceledi.

Spor kategorisinde Fecri Barlık'ın "Lastiklerden voleybol sahası" fotoğraflarını seçen Çomaklı, yaşam kategorisinde ise Band Kanani'nin "Kabe'de koronavirüs sessizliği" karesine oy verdi.

Oylama sonrası fotoğrafları değerlendiren Çomaklı, AA muhabirleri ve foto muhabirlerince çekilen her fotoğraf karesinin birbirinden güzel olduğunu belirterek, fotoğraf seçerken zorlandığını ifade etti.

“Anadolu Ajansı Dünyaya Hitap Eder Hale Geldi”

Anadolu Ajansının, Türkiye'nin “ilk haber kurumu" olma özelliği taşıdığını belirten Çomaklı, özellikle son zamanlarda Anadolu Ajansının birçok olayla ilgili gerek haber düzeyinde gerekse yorum ve değerlendirme düzeyindeki çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtti. Dünyada artık ülkelerin haber ajanslarının da en az sanayisi kadar önemli olduğunu vurgulayan Rektör Çomaklı: "Anadolu Ajansının farklı dillerde yaptığı çalışmalar, haberler, yorumlar da bence bütün dünyaya hitap eder hale geldi. Bu düşüncelerle geçmişten bugüne topluma haber hizmeti sunan Anadolu Ajansı çalışanlarına ve yöneticilerine, verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 28.12.2020