REKTÖR ÇOMAKLI'DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Atatürk Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle bir mesaj  yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Egemenlik kayıtsız  şartsız milletindir” temel hükmü üzerine inşa edilen bu “muassır medeniyetler seviyesinin üstüne  çıkmak” hedefiyle her geçen gün büyüyerek yükselen Türkiye Cumhuriyeti, 95. Yıldönümünü heyecanla idrak etmektedir.

Asırlar boyu hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla aziz milletimiz, iradesine pranga vurulamayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını tüm dünyaya, kanıyla ve canıyla ilan etmiştir.

İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Cumhuriyetin emanet edildiği “Yükselen Büyük Türkiye”yi ilelebet pâyidâr kılacak gençlerimiz, Atatürk Üniversitesi Gençliği, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sonsuza dek sahip çıkacaktır.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gâzi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gâzilerimizi rahmet, minnet ve tazimle anıyor, bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için “bir gül bahçesine girercesine” toprağa düşen kahraman şehitlerimize Yüce Mevlâ'dan rahmet ve mağfiret diliyorum.

Prof.  Dr. Ömer ÇOMAKLI