REKTÖR ÇOMAKLI, İFTARINI ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE YAPTI

Uluslararası öğrenciler ve öğrenci temsilcilerinin ardından Ramazan ayının üçüncü haftasında Atatürk Üniversitesi öğrencileriyle buluşan Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, iftarını öğrencilerle birlikte yaptı.

Merkezi yemekhanede 2 bin 500 öğrenciyle iftar yemeğinde bir araya gelen Rektör Çomaklı’ya rektör yardımcıları, rektör danışmanları, senato üyeleri ve dekanlar ile üniversite genel sekreteri eşlik etti. İftar saatinden önce öğrencilerin masalarına giderek sohbet eden ve isteklerini dinleyen Prof. Dr. Çomaklı, ezanın okunmasıyla birlikte orucunu öğrencilerle birlikte açtı.

“Üniversitemiz Sizlerden Aldığı  Güçle Yükselecek”

İftar yemeğinin ardından, Ramazan ayının bereketli iftar sofralarını, Atatürk Üniversitesinin gözbebeği olan öğrencilerle birlikte paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Çomaklı öğrencilerin uzmanlık alanlarında nitelikli eğitimlerinin yanında sağlam bir ahlaki temele de sahip olmalarını önemsediklerini vurgulayarak  “Günümüzde popüler kültürün oluşturduğu simgesel kahramanların, kültürel arka planımızı etkileyerek yozlaştırma boyutuna ittiği muhakkaktır. Geçmişe ve değerlerimize belli belirsiz bir dönüş ihtiyacı içinde olan bizler, tarihte var olan kültürel yaşam biçimlerini, estetik anlayışı, bugüne taşıyan maddî, manevî kültür akışının gerçekleşmesinin kaçınılmaz olduğunu biliyoruz. Tüm çalışmalarımızı bu bilgiler üzerinden temellendiriyoruz. Sizlerin ruhen de sağlıklı yetişmeniz en temel önceliğimizdir.” dedi.

Rektör Çomaklı ayrıca Atatürk Üniversitesinin bin yıllık bir eğitim geleneğinin devamı olduğunu ve bugün ülkemizin sayılı Araştırma Üniversiteleri arasına girdiğini aktararak şunları söyledi: "Başta güzel Erzurum’umuz olmak üzere, bölgemizin, ülkemizin her anlamda kalkınmasına öncü olan üniversitemizin, manâ dünyamızın zenginleşmesine ve insanlığa katkıda bulunacak çalışmaları sizlerden alacağı güçle, sizlerin katkıları ile sürdürerek uzak geleceğe taşıyacağına inancım tamdır. Bu vesile ile hepinize afiyet olsun diyor, başarılar diliyorum.”

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 22.04.2022