REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU MİSAFİRLERİNİ AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na tebrik ziyaretleri sürüyor. Yerli ve yabancı akademisyenler, idari personeller, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, öğrenciler ile vakıf ve dernek başkanları, Hacımüftüoğlu'nu makamında ziyaret ederek yeni dönem için tebriklerini sunuyor ve desteklerini dile getiriyor.

Bir araya geldiği misafirleriyle yaptığı görüşmelerde üniversitenin bilimsel olarak ilerlemesi için atılacak adımlar üzerine değerlendirmelerde bulunan Rektör Hacımüftüoğlu: "Üniversitemizi, mensuplarımız ile birlikte yönetecek, ortak aklın aldığı karara göre adımlarımızı atacak, ‘ben değil biz’ diye çıktığımız bu yolda hep birlikte yeni bir dünya üniversitesi inşa edeceğiz. Bunun da yolu akademisyenlerimizin verimini artıracak çalışma ortamları oluşturmaktan geçiyor. Bilim insanlarımızın ilerlemeleri için onlara yol açacağız, yollarındaki engelleri kaldıracağız. Yurt dışından bilim insanlarını Erzurum’a çekmek için gayret göstereceğiz. Üniversitemize kazandıracağımız bu öncü akademisyenler ile kendi akademisyenlerimiz arasında köprü kuracak ve bilimsel etkileşimi artıracağız. Bu adımların üniversitemizi her alanda ileriye taşıyacağına inanıyorum" ifadeleriyle, üniversitenin bilimsel başarısını artırma hedefini konuklarıyla paylaştı.

Rektör Hacımüftüoğlu: “Topluma Fayda Sağlayacak Her Türlü Çalışmayı Desteklemeye Hazırız”

Prof. Dr. Hacımüftüoğlu, yurt dışından gelecek bilim insanlarının üniversiteye ve şehre katacağı değeri vurgulayarak: "Bu mozaiği sağlayabilirsek, sadece ülkemizde değil, uluslararası alanda hızlı bir şekilde yükselişe geçeriz. Bu yönde çeşitli projeler ve teşvikler üzerinde çalışıyoruz. Amacımız, sorunlar üzerine yoğunlaşmak. Önceliğimiz, insanlığa doğrudan etki edecek çalışmalar yapmak. Bilimi ancak bu çalışmalar aracılığıyla şehrin hizmetine sunabiliriz” dedi. Üniversitenin odaklanması gereken alanların yaygın etkisi yüksek, katma değer sağlayacak çalışmalar olması gerektiğine dikkat çeken Hacımüftüoğlu; araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde sadece akademik başarıyı hedeflemenin ötesine geçerek, toplumsal fayda sağlayacak ve ülke ekonomisine katkı sunacak projelere odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Bu çerçevede özellikle teknoloji transferi, inovasyon ve girişimcilik gibi alanlarda üniversitenin öncü rol üstlenmesi gerektiğine dikkat çeken Hacımüftüoğlu, bu tür çalışmaların hem yerel hem de ulusal düzeyde etkisinin yüksek olacağını belirterek, Türkiye'nin küresel rekabet gücünü artırmada önemli bir rol oynayacağını ifade etti. Başarının, mutlu olmakla doğrudan bir ilişkisi olduğunu aktaran Rektör Hacımüftüoğlu; üniversitenin, güçlü akademik kadrosu ve bilimsel altyapısıyla bu hedeflere ulaşmak için gerekli potansiyele sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

KURUMSAL İLETİŞİM  DİREKTÖRLÜĞÜ – 27.08.2024