SANAL ORTAMDAKİ LABORATUVAR DERSLERİ TEŞEKKÜR BELGESİYLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Rektör Çomaklı, Prof. Dr. Gür’e Teşekkür Belgesini Teslim Etti

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) 2020-2021 akademik yılı açılış töreninde duyurmuş olduğu Fizik ve Kimya Bölümlerinin 1. sınıf uygulamalı laboratuvar derslerinin sanal ortamda yapılmasını sağlayan “YÖK Sanal Laboratuvar Projesi”nin ilk evresi tamamlandı.

Bu kapsamda Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Gür’ün Fizik-I ve Fizik-II laboratuvar derslerinin sanal ortamda gerçekleştirilmesine yönelik katkı ve desteğinden dolayı YÖK tarafından verilen teşekkür belgesi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından kendisine teslim edildi.

“Takdir Edilecek Birçok Çalışma Yürütüyoruz”

YÖK’ün TÜBİTAK ile iş birliği yaparak geliştirdiği proje ile üniversitelerin fen ve mühendislik fakülteleri ile meslek yüksekokullarının çeşitli programlarında yer alan genel kimya ve genel fizik laboratuvarı derslerinin sanal laboratuvar aracılığıyla gerçekleştirildiğine dikkat çeken Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Yaşadığımız salgın dönemi içerisinde YÖK tarafından bu yıl akademik açılışta duyurulan Sanal Laboratuvar Projesi kapsamında üniversitemizde eğitimi verilen Fizik-I ve Fizik-II laboratuvar derslerinin tamamı sanal ortamda yapıldı. Sürecin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi ve oldukça verimli geçmesi nedeniyle YÖK tarafından Prof. Dr. Emre Gür’e gönderilen teşekkür belgesini teslim ettik. Yer aldığı her alanda en iyisini yapma gayretinde olan Atatürk Üniversitesi, bugün olduğu gibi bundan sonraki süreçte de takdir edilecek çalışmalara imza atmaya devam edeceğini söyledi.

Atatürk Üniversitesinin Yeni YÖK vizyonu çerçevesinde devam ettirdiği proje ve çalışmaların ülkemizin kalkınma hedeflerine uygun olarak gerçekleştirdiğini belirten Rektör Çomaklı, Prof. Dr. Gür’ü örnek teşkil edebilecek çalışması dolayısıyla tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ – 19.02.2021