ŞEHİTLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Suriye’nin İdlip bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik gerçekleştirilen saldırı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye son yıllarda kaldığı ateş çemberinde ülke sınırını korumak, milli birlik ve beraberliğini muhafaza etmek adına ulusal ve bölgesel alanda olağan üstü mücadele etmektedir. Ülkemizin bütünlüğünü, istikrarını, huzurunu, kardeşliğini hedef alan her türlü saldırıya karşı büyük Türkiye Cumhuriyeti tedbirini almış ve gereken cevabı en hızlı şekilde vermiştir, vermeye de devam etmektedir. Yine bu uğurda ülkemizin milli güvenliğini sağlamak üzere İdlip’te görev yapan askerlerimize yönelik rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda 33 Mehmetçiğimiz şehit olmuş, 32 askerimiz de yaralanmıştır.

Türk Milleti; birlik ve beraberliğini muhafaza ettikçe, bu fitne ateşine odun taşımaya devam edenlerin kaybedecekleri de aşikârdır. Küresel güçlerin hizmetinde olan ve aldığı talimatla kahraman askerlerimizi şehit eden Suriye'deki kukla yönetimi şiddetle kınıyor, Atatürk Üniversitesi ailesinde büyük bir hüzne neden olan ve yürekleri dağlayan bu hain saldırıda şehit olan kahraman Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyorum.

Kahraman askerlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun...”

Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI
  REKTÖR