ÜNİVERSİTE-TOPLUM İŞ BİRLİĞİ HIZ KAZANDI

(Fotoğraflı)

İç ve dış paydaşlar ile görüşmeyi ve onlarla fikir alışverişinde bulunmayı sürdüren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı bu kapsamda, Anadolu Katılımcı İş Adamları Derneği (AKİD) yönetimi ve üyeleriyle bir araya gelerek üniversite-toplum iş birliğini geliştirmeye yönelik istişarelerde bulundu.

Şehrin kamu kurumu yöneticileriyle, STK, vakıf, dernek ve sanayi dünyasının temsilcileriyle kurulan iletişim köprüsünü güçlendirmek için hafta sonu ziyaretlerine devam eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya; rektör yardımcısı, rektör danışmanı ile birim ve ofis koordinatörleri eşlik etti.

“Paydaşlarımızın Tamamı ile Uyum İçinde Çalışıyoruz”

Atatürk Üniversitesinin Yeni Nesil Üniversite misyonu kapsamındaki projelerin en önemlilerinden üniversite-toplum iş birliğinin tüm hızıyla devam ettiğine dikkat çeken Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin, şehre ve bölgeye hitap eden tüm sanayicilerle temas halinde olduğunu vurguladı. Üniversitenin tüm çalışmalarını Yeni YÖK sistemine uygun olarak gerçekleştirdiğini ifade eden Rektör Çomaklı, üniversite-toplum buluşmasının şehir, bölge ve ülke kalkınmasına önemli derecede katkıda bulunduğuna işaret etti.

İş insanlarını akademisyenlerle buluşturmak, Proje Ofisi ve Teknokent ile ortaklaşa çalışma yapmalarını sağlamak için bu ve benzeri görüşmeleri sık sık gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında AKİD üyeleriyle çeşitli konularda bilgi paylaşımında bulundu.

Erzurum başta olmak üzere çevresel ve bölgesel gelişim için bu birlikteliklerin büyük önem arz ettiğini aktaran Çomaklı: “Üniversitemizin, bütün paydaşlar ile uyum içinde çalışması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Gerek danışmanlık desteği gerekse alt yapı imkânlarını kullanma açısından her türlü kolaylığı iş dünyasına sağlamış durumdayız. Fikri olan herkese kapılarımız sonuna kadar açık. Yerli ve milli teknoloji hamlesine yönelik atılacak tüm adımları sonuna kadar destekliyoruz. Bu bağlamda AKİD üyeleriyle görüşmelerimizi bir adım öteye taşımak için bugün bir araya geldik. İş birliklerinin kurulmasına vesile olmasını temenni ettiğim programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Gözeler AKİD Hakkında Bilgi Verdi

Derneğin yapmış olduğu çalışmaları hakkında bilgi veren Anadolu Katılımcı İş Adamları Derneği (AKİD) Başkanı M. Zeki Gözeler ise, Atatürk Üniversitesinin Erzurum için öneminden bahsetti. Üniversite-sanayi iş birliğinin, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı öncülüğünde başlatılan Yeni Nesil Üniversite vizyonunun en önemli parçalarından birisi olduğuna da değinen Gözeler, 60 yılı aşkın bir süredir ülke yükseköğretimine hizmet eden, bilimsel ve akademik olarak önemli bir birikime sahip olan Atatürk Üniversitesi ile sürekli iş birliği içerisinde olmak istediklerini ifade ederek bu kapsamda önemli adımların atıldığını dile getirdi.

Ziyaret, AKİD üyelerinin Atatürk Üniversitesinin gerçekleştirdiği projelere dâhil olma tekliflerinin görüşülmesiyle son buldu.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ