YÖK 2021 YILI DOKTORA TEZ ÖDÜLLERİ YOL HARİTASI

:.. BAŞVURU KOŞULLARI
1- 2020 yılında tamamlanmış Doktora Tezleri ile başvuru yapılabilir
2- Başvurular Tez Sahibi ve Doktora Danışmanı ile birlikte yapılmalıdır
3- Başvuru,  https://yoksis.yok.gov.tr/bodsis/edevlet adresi üzerinden MEZUN ÖĞRENCİ TARAFINDAN gerçekleştirilir
4- Başvuru son tarihi 24 Mayıs 2021 saat 24.00'tür
5- Başvuru dilekçesi ile ıslak imzalı başvuru formu başvuru süresi bittikten sonrada posta yolu ile iletilecektir
6- Doktora Tezi < YÖK Ulusal Tez Merkezine yüklü tez esas alınacaktır>

:.. BAŞVURUDA İHTİYAÇ DUYULACAK EVRAKLAR (Türkiye Cumhuriyeti uyruklu adaylar)
1- Başvuru Dilekçesi indir (Bu belge posta yoluyla YÖK'e gönderilecek)
2- Başvuru Formu (Online başvuruda sistemden alınacak, danışmana imzalatılıp, sisteme yüklenecek, posta yoluyla YÖK'e gönderilecek)
3- Doktora Tez Sahibinin Özgeçmişi  <YÖKSİS üzerinden veya  Özgeçmiş Girişi ve Güncelle bölümden oluşturulacak >
4- Doktora Tez Danışman / Danışmanlarının Özgeçmişi  < YÖKSİS üzerinden danışman tarafından oluşturulacak>
5- Başvuru Gerekçe Raporu  indir > (TÜRKÇE hazırlanacak, bu bilgiler online başvuruda kullanılacaktır)
6- Tezden yapılmış yayınlar  (Varsa yapılmış yayınların künyesi online başvuruda istenecektir)

:.. YABANCI UYRUKLU ADAYLAR
1- Yabancı Uyruklu Adaylar İçin Başvuru Formu  indir (Bu belge başvuru bittikten sonra posta yoluyla YÖK'e gönderilecek)
2- Doktora diploması ya da doktora geçici mezuniyet belgesi
3- Doktora Tez Sahibinin Özgeçmişi
4- Doktora Tez Danışman / Danışmanlarının Özgeçmişi  < YÖKSİS üzerinden danışman tarafından alınacak >

5- Başvuru Gerekçe Raporu  indir >  (TÜRKÇE veya İNGİLİZCE hazırlanacak)
6- Doktora Tezi
 Yabancı uyruklu adaylar e-Devlet kapısı vasıtasıyla başvuru yapamayacak olup, yukarıdaki belgeler imzalanıp, tarandıktan sonra odul@yok.gov.tr e-posta adresine gönderilmelidir.

:.. K L A V U Z L A R
1- Açıklayıcı bilgiler indir >