VETERİNER FAKÜLTESİ VEDEK TARAFINDAN AKREDİTE EDİLDİ

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu adına Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (VEDEK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda akredite edildi.

Veteriner Hekimlik mesleğinin eğitim sürecinde fiziki şartlar, eğitim olanakları, kaynakların etkin kullanımı, araştırma ve geliştirme faaliyetleri, biyogüvenlik uygulamaları ile idari ve akademik personel yeterliliği gibi parametreler üzerinden incelenen Veteriner Fakültesinin evrensel standartlarda eğitim verdiği tescil edildi.

Ülkemizde Veteriner Fakültesi sayısının hızla artması neticesinde eğitim kalitesinin ve olanaklarının sorgulanmaya başlandığına dikkat çeken Prof. Dr. Hamza Avcıoğlu, bu sebeple akreditasyon çalışmalarına verilen önemin arttığını, sadece üniversite için değil bölgesi ve ülkesi adına da önemli çalışmaların altına imza atan Veteriner Fakültesinin eğitim kalitesini ulusal düzeyde karşılandığını, 2021 yılında ise uluslararası düzeyde tescil için çalışmalara hız verdiğini aktardı.

Verilen Eğitim Güvence Altına Alındı

Fakültenin veteriner hekimlik eğitimini ulusal ve uluslararası standartlarda verdiğinin dış bağımsız kuruluşlar tarafından tescil edilmesinin önemli olduğunu dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, standartlara ulaşmanın kolay olmadığını, Veteriner Fakültesinin ulaştığı bu standartlardan uzaklaşmadan eğitim faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğini, bu sayede veteriner hekimlik eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerin mesleki bilgi ve beceriye sahip, donanımlı bir şekilde mezun olacağını ve akreditasyon belgesi ile bu eğitimin güvence altına alındığını söyledi.

Veteriner Fakültesinin, Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları ve Programları Akreditasyon Derneği (VEDEK) tarafından akredite edilmesinin Erzurum başta olmak üzere hizmet ettiği geniş bir coğrafya için büyük önem taşıdığını vurgulayan Rektör Çomaklı: “Atatürk Üniversitesinde her fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında olduğu gibi Veteriner Fakültesinde de etkili eğitim-öğretimin bütünleyicisi olarak gördüğü uygulamalı eğitimlere büyük önem vermekteyiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren başlattığımız tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik projelerin birçoğunda başarılı sonuçlar elde etmiş durumdayız. Özellikle Veteriner Fakültemiz bünyesinde hizmet veren Mobil Hayvan Hastanemizi bölgemize can suyu olmuş durumda. Yine bölgenin en büyük Hayvan Hastanesine sahip olan Atatürk Üniversitesi, çevre illere de hizmet veriyor. Alınan bu akreditasyon ile ulusal ve uluslararası standartlarda eğitim veren Veteriner Fakültemiz emin adımlarla büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor. Bu vesileyle, başta Dekan Prof. Dr. Hamza Avcıoğlu olmak üzere sürece katkı veren herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Tıp Fakültesinin de akredite sürecine başlandığını belirten Rektör Çomaklı, üniversitenin lokomotifi konumunda bulunan ve sağlık sektörü için büyük önem arz eden tıp fakültesinin de yakın zamanda akredite olacağı bilgisini verdi.

KURUMSAL İLETİŞİM DİREKTÖRLÜĞÜ