Sağlık Bilimleri Enstitüsü

ENSTİTÜ MÜDÜRÜMÜZ BİLİM KAHRAMANLARI DERNEĞİ TARAFINDAN 2020 BİLİM İNSANI SEÇİLDİ

Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen Genç Bilim İnsanı Ödülleri, dokuzuncu kez sahiplerini buldu. Genç Bilim İnsanı Ödülleri, her yıl farklı üniversitelerin rektörlerinin ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Bu yıl seçilen 6 genç bilim insanına ödülleri, 19 Ekim Salı günü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da katıldığı çevrimiçi törenle takdim edildi.

124 başvuru arasından seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Elif Çadırcı 2020 Yılının Genç Bilim İnsanı Ödülleri’ni kazanan 6 isimden biri oldu.

Prof. Dr. Elif Çadırcı, Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamlamıştır. 2012 yılında Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi Teşvik Ödülü’ne, 2013 yılında Türk Farmakoloji Derneği R. Kazım Türker Genç Farmakolog Teşvik Ödülü’ne, 2014 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Genç Bilim Adamı Teşvik Ödülüne (TÜBA-GEBİP), 2020 yılında Sağlık Bilimleri Alanında TÜBİTAK Teşvik Ödülü’ne ve 2021 yılında Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Tıp Teşvik Ödülü’ne layık görülmüştür.

Prof. Dr. Elif Çadırcı, Serotonin 5HT7 ve Ürotensinin UTR2 Reseptörleri ve Fizyopatolojik Rolleri, Sepsis, Sepsis Fizyopatlolojisi ve Yeni Tedavi Stratejileri, Enflamasyon ve İlişkili Hastalıklar, Gastrik Ülser, Bor Madeni ve Kemik Sağlığında Kullanımı alanlarında çalışmaktadır.

Halen TÜBİTAK Sağlık Araştırma Destek Grubu Yürütme Kurulu Üyeliğini de sürdüren Müdürümüzü tebrik ediyoruz.