Değerli Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencileri,
Kişisel ve mesleki hedeflerinizi gerçekleştirmek üzere zorlu bir eğitim ve sınav sürecinden sonra üniversite öğrenim sürecine başlıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyor bölümümüze hoş geldiniz diyorum.
Özellikle bilgi çağını yaşadığımız günümüzde nitelikli insan kaynağı yetiştirmek ve sektöre sunmak ülkelerin, sektörlerin ve işletmelerin rekabetçi yapılarını korumaları ve geliştirmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. Bilimsel ilkeler doğrultusunda bilgi üreten ve kullanılmak üzere topluma sunan üniversitelerin önemli bir görevi de ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmektir.
Bölümümüzde bulunacağınız dört yıllık süreçte Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile alakalı mesleki bilgi ve becerilerinizi arttırmanın yanı sıra entelektüel bakış açısı kazanmanız ve her bakımdan kendinizi geliştirmeniz en büyük dileğimdir. Gelecekte bilgi birikimleriyle ülkemizin birer kültür elçileri olarak Türk mutfağının eşsiz yiyeceklerini ve toplumun damak tadına hitap edebilen değişik dünya mutfağı örneklerini hijyen ve sanitasyon kurallarını etkin bir şekilde uygulayarak doğru ve sağlıklı pişirme teknikleriyle arzu edilen duyusal özelliklere sahip olacak şekilde üretilebileceğinize ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inancım tamdır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzde bulunacağınız süreçte her alanda kendinizi geliştirme yollarını sürekli açık tutmanız, tüm akademik ve idari ilişkilerdeki haklarınızın bilinçli bir şekilde takipçisi olmanız konusunda en büyük destekçiniz olarak, sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyor, eğitim hayatınız boyunca sizlere başarılar diliyorum.