Temel İslam Bilimleri

Tanıtım

NEDEN FAKÜLTEMİZ?

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
İlahiyat Fakültesi

 
Kuruluş

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 1971-1972 yılında İslami İlimler Fakültesi adıyla eğitim-öğretime başlamış ve 1982 yılında İlahiyat Fakültesi adını almıştır.

Fakültemiz, kentin batı girişinde yer alan Atatürk Üniversitesi’nin yerleşkesi içinde, akademik ve idari birimler ile öğrenci yurtları ve sosyal tesislerle iç içe bir konumda bulunmakta ve şehir merkezine yakınlığı nedeniyle de ulaşım sorunu yaşamamaktadır.
Fakültemiz, 2009-2010 öğretim yılı itibariyle 28 Profesör, 25 Doçent, 14 Yardımcı Doçent, 3 Öğretim Görevlisi, 4 Okutman, 2 Araştırma Görevlisi ve 1 Uzman olmak üzere 77 öğretim elemanı ile zengin bir akademik kadroya sahiptir.


Kuruluş Amacımız ve Görevimiz


Fakültemiz, milletimizin milli ve manevi duygularını beslemek, milletimizi evrensel dinimizin sağlam esaslarıyla aydınlatmak üzere, kişilikli ve kültürlü din bilginlerini yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.
Fakültemizin kuruluş amaçları ve görevleri arasında, milletiyle el ele, çalışan, üreten, sanata, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, milletimizi bütünleştirici elemanlar yetiştirilmesi de bulunmaktadır.
Mezun öğrencilerimiz, ağırlıklı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının çeşitli basamaklarında görev alabilmektedirler.
 

Fiziki Yapımız ve Eğitim-Öğretim Birimlerimiz

Fakültemizde, öğrencilerin çağın gerektirdiği metodlarla öğrenim görmelerine çalışılmaktadır. Öğrencilerimiz,  bir kısmı görüntü (data-show) donanımlı, 25 derslikte, çalışma salonlarında ders ve çalışma yapmaktadırlar.

Fakültemizde biri yabancı dil, diğeri de bilgisayar olmak üzere, iki adet laboratuar yer bulunmaktadır.
 

Kütüphanemiz

Fakültemizde, yaklaşık 32.000 cilt esere sahip bir kütüphane yer almaktadır. Kütüphanemizde, İlahiyat ağırlıklı, bir kısmı el yazması olmak üzere, hemen her alanla ilgili eser ve süreli yayınlar yanında, henüz basımı yapılmamış olan çok sayıda tez yer almaktadır. Çoğunlukla Türkçe, Arapça, Farsça ve Osmanlıca ağırlıklı eserler yer almakla birlikte yabancı dillerle yazılmış çeşitli eserler de bulunmaktadır.
70 kişilik okuma salonu kapasitesine sahip olan Kütüphanemizde öğretim üyelerimizin dışındaki okuyucularımız için kapalı raf sistemi uygulanmakta ve müracaat eden bütün okuyuculara hizmet verilmektedir.
Kütüphanemizdeki eserlere kullanıcılar internetten http://kutuphane.atauni.edu.tr/yordam.htm adresini kullanarak ulaşabilmektedirler.
 

Sosyal ve Sportif Aktivitelerimiz

Fakültemizin, 180 kişilik konferans salonunda; konferans, panel, sempozyum vb. akademik çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca, her hafta seminerlerin yapıldığı ve Fakülte Akademik Kurulu’nun toplandığı toplantı salonumuz bulunmaktadır.
Fakültemizde öğrencilerimizin dinlenme ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde düzenlenmiş bir öğrenci kantini mevcuttur.

Öğrencilerinin sportif faaliyetleri için bir spor salonu ile masa tenisi salonu bulunmaktadır.
 

Kültürel Aktivitelerimiz

Fakültemizde, Öğrenci Konseyi ile Fakülte öğrencilerine yönelik olarak sosyal ve kültürel alanda hizmet veren Bilge İlahiyatçılar Topluluğu ile Kültür-Sanat Toplulukları çalışmalarını sürdürmektedirler.
Atatürk
Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü
25240 Erzurum
Rektörlük: +90 442 231 1111
Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi: +90 850 255 0282
Araştırma Hastanesi: +90 442 344 6666
Klinik Diş Hekimliği: +90 442 236 0944

Üniversite Tercihleri

Takip Edin


Radyo Üniversite


Üniversite Yayınevi