Arkeoloji

ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN PROF. DR. MEHMET IŞIKLI VE DOKTORA ÖĞRENCİSİ MEHMET ALİ ÖZDEMİR, “VAN AYANİS KALESİNDEN ELE GEÇEN OK UÇLARI ÜZERİNE GENEL BİR DEĞERLENDİRME” BAŞLIKLI BİLDİRİ SUNMUŞLARDIR.

Van Ayanis Kalesinden Ele Geçen Ok  Uçları Üzerine Genel Bir Değerlendirme

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı ve Nif Dağı Araştırma ve Kazı Projesi/İzmir İli Nif Dağı Kazısı Başkanlığınca İstanbul’da 13-14 Aralık 2016 tarihleri arasında “Kazı Buluntusu Ok Uçları (İlk örneklerden Orta Çağ sonuna kadar/Malzeme, Teknik, Biçim ve Tarihlendirme)” başlıklı çalıştay düzenlenmiştir. Özellikle kazılardan ele geçen ok uçlarının değerlendirildiği çalıştayda, fakültemiz Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet IŞIKLI ve doktora öğrencisi Mehmet Ali ÖZDEMİR, “Van Ayanis Kalesinden Ele Geçen Ok Uçları Üzerine Genel Bir Değerlendirme” başlıklı bildiri sunmuşlardır. Anadolu’nun farklı bölgelerinde kazı yapan çok sayıda yerli ve yabancı araştırmacıların katılım gösterdiği çalıştayın bildirileri yakın bir tarihte bilim dünyasına sunulacaktır.