Arkeoloji

ARKEOLOJİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN YRD. DOÇ. DR. HASAN KASAPOĞLU, “BURSA-NİLÜFER-GÖLYAZI’DA, “ULUSLARARASI NİLÜFER KÜLTÜR ÇALIŞTAYLARI SERİSİ-I NEKROPOL VE PEYZAJ: UYGULAMALAR, YAKLAŞIMLAR VE ÖNERİLER” İSİMLİ ÇALIŞTAYA KATILMIŞTIR

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa-NilüferBelediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle, 2-3 Aralık 2016 tarihleri arasında, Bursa-Nilüfer-Gölyazı’da, “Uluslararası Nilüfer Kültür Çalıştayları Serisi-I Nekropol ve Peyzaj: Uygulamalar,Yaklaşımlar ve Öneriler / Nilüfer International Workshop Series-INecropolis And Landscape: Implementations, Approaches and Suggestions” başlıklı çalıştay düzenlenmiştir. Fakültemiz Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hasan KASAPOĞLU’nun da “Parion Güney Nekropolisi Mezarları, Ölü Gömme Gelenekleri ve Uygulanması Olası Nekropolis Peyzaj-Açık Hava Müzesi-Müzepark Uygulamaları Üzerine Bazı Düşünceler” başlıklı bildiri sunduğu, yurt içi ve yurt dışından 40’a yakın akademisyenin katıldığı çalıştayda, Anadolu, İtalya, Kuzey Karadeniz odaklı nekropolis çalışmaları, ölü gömme gelenekleri ve bu çalışmalar sonucu ortaya çıkarılan nekropolislerde uygulanmışya da uygulanması muhtemel peyzaj ve arkeopark projeleri ile ilgili önemli veriler paylaşılmıştır. Ayrıca çalıştayın düzenlendiği Gölyazı’da yer alan Apollonia ad Rhyndakos nekropolisinde yapılan incelemelerle fikir alışverişinde bulunulmuştur. Çalıştay’da sunulan bildiriler 2017 yılında uluslarası bir süreli yayında basılacaktır.