Gıda Teknolojisi Programı

Vizyon ve Misyon

VİZYON: Atatürk Üniversitesi’ne bağlı bir kurum olması bilinciyle; gıda güvenliği, bilimi ve teknolojisi alanında; günümüzde geçerli bilimsel ve teknolojik konularda sağlam bir meslek eğitimi; kamunun, endüstrinin ve tüketicinin değişen gereksinimlerini karşılayan, evrensel ve toplumsal bir kurum olmaktır.

MİSYON: Temel bilimler, gıda bilimi ve teknolojisi konusunda yeterli bilgi ile donanımlı, elde ettiği bilgileri ve becerileri gıda üretimi, kalite sağlama ve gıda kontrolü gibi alanlarda etkili kullanabilen, araştırmaya ve geliştirmeye odaklı, kendine güvenli, meslek etiğine saygılı, çağın sorunlarına duyarlı, yaşam boyu öğrenme gereğinin bilincinde olan, gıdaların değerlendirilmesi ve korunması alanında çalışacak, üretim işlemlerinde becerili, gıda yönetmelik ve mevzuatını uygulayabilecek ve gıda endüstrisi, kamu kuruluşları tarafından tercih edilecek mezunlar yetiştirmektir.

Atatürk
Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü
25240 Erzurum
Rektörlük: +90 442 231 1111
Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi: +90 850 255 0282
Araştırma Hastanesi: +90 442 344 6666
Klinik Diş Hekimliği: +90 442 236 0944

Üniversite Tercihleri

Takip Edin


Radyo Üniversite


Üniversite Yayınevi