Atatürk Üniversitesi

REKTÖR DANIŞMANLARI

Prof. Dr. Ayhan Çelik Prof. Dr. Ayhan Çelik Bilgi Kartı

1963 yılında Kars’ın Sarıkamış ilçesinde doğdu. 1981’de başladığı İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden 1985 yılında mezun oldu. 1986’da Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Konstrüksiyon-İmalat Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Konstrüksiyon-İmalat Dalında 1988 yılında Yüksek Lisansını, 1993’te de Doktora eğitimini tamamladı. Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümüne 1994 yılında Yardımcı Doçent, 1995’te Doçent, 2001 yılında da Profesör olarak atandı. 2001-2008 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Dekan Yardımcılığı, 2011-2015 tarihleri arasında Erzincan Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Dekanlık 2016-2020 tarihleri arasında Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Tübitak 1001, Tübitak 1505, Tübitak 2244, Santez projelerinde Yürütücülük olmak üzere 40 adet projede Yürütücülük, araştırmacı ve danışman olarak görev yaptı. Yayımlanmış 80 adet SCI kapsamında ve H indeksi 24 olan Ayhan Çelik’in 220 kadar ulusal ve uluslararası yayın, bildiri ve poster çalışması bulunmaktadır. 10 adet Doktora 20 adet de Yüksek Lisans tezi tamamlamıştır. Prof. Dr. Ayhan ÇELİK Kasım 2021 tarihinden itibaren Araştırma Geliştirmeden sorumlu Rektör Danışmanlığı ve ATA Teknokent Genel Müdürlüğü görevlerini yürütmektedir.

Prof. Dr. Bilgehan Erkut Prof. Dr. Bilgehan Erkut Bilgi Kartı

4.08.1971’de Trabzon’da doğdu. İlkokulu Trabzon’da, orta ve lise öğrenimimi Trabzon ve Ankara’da çeşitli okullarda tamamladı. 1995 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Erzurum, Aşkale İlçesi, Kandilli Beldesinde 1 yıllık pratisyen hekimlik görevinden sonra, Eylül 1996 Tıpta Uzmanlık Sınavında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünü kazanarak 19.12.1996 tarihinde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 17.4.2003 tarihinde aynı klinikte uzman oldu. 25.7.2003 tarihinde Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde araştırma görevlisi uzman doktor kadrosuna atandı. 05.09.2005 tarihinde yine aynı klinikte “Yard. Doç. Dr”. kadrosuna atandı. 15.01.2009 tarihinde doçentlik sınavında başarılı olarak Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı’nda yaklaşık 8 ay “Doç. Dr.” olarak görev yaptı. 25.08.2009 tarihinde Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğine “Klinik Şefi” olarak atandı. Aynı klinikte 2012-2014 yılları arasında Eğitim ve Klinik sorumlusu olarak görev yaptı. Ocak 2014 tarihinde Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim ve Hastane Yöneticisi olarak göreve başladı. Mayıs 2014 tarihinde Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğine Prof. Dr. kadrosuna atandı. Prof. Dr. kadrosu aldıktan sonrada Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim ve Hastane Yöneticisi göreve devam etti. Aynı görevde devam ederken Nisan 2016 tarihinde İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum SUAM Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde Prof. Dr. kadrosuna geçiş yaptı. Mart 2017 tarihinde Erzurum Kamu Hastaneleri Birliği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi ve Başhekimlik görevinden ayrılarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi Erzurum SUAM Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde Prof. Dr. kadrosunda çalışmaya başladı. Kasım 2017 tarihinde Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalında Prof. Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başlayan Bilgehan Erkut evli ve 2 çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Cahit Yeşilyaprak Prof. Dr. Cahit Yeşilyaprak Bilgi Kartı

Prof.Dr. Cahit YEŞİLYAPRAK, 1971 yılında Ankara’da doğmuş, 1994 yılında, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden mezun olmuştur. Lisansüstü eğitimlerini, Akdeniz Üniversitesi Fizik Bölümü’nde astrofizik alanında 2004 yılında tamamlamış; lisansüstü eğitimi sırasında TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nin (TUG) kurulum çalışmalarında görev almıştır. 2007 yılında doktora sonrası araştırmacı olarak ODTÜ Fizik Bölümü’nde çalışmış, ardından aynı yıl Atatürk Üniversitesi Fizik Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atanmıştır. Türkiye’nin en büyük (4 m çaplı) ve ilk kırmızı öte (IR) teleskobuna sahip, Türkiye’nin 2023 Vizyon Projelerinden ve Cumhuriyet tarihinin en büyük temel bilim yatırımı olan “Doğu Anadolu Gözlemevi”nin (DAG) proje çalışmalarını 2008 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde başlatmıştır. Kalkınma Bakanlığı’nın 2012 yılında DAG Projesi’ni resmen başlatmasıyla, DAG Proje Yürütücüsü olarak görev almıştır. Aynı yıl, Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni (ATASAM) ve 2013 yılında ise Fen Fakültesi bünyesinde Astronomi ve Uzay Bilimleri (AUB) Bölümü’nü kurmuştur. Halen hem ATASAM Müdürü hem de AUB Bölüm Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. 2016 yılında yine Kalkınma Bakanlığı destekli “DAG Odak Düzlemi Aygıtları ve Adaptif Optik Sistemi” (ODA) projesini başlatmış ve ODA projesi yürütücülüğünü de sürdürmektedir. Akademik kariyeri süresince, astronomi ve astrofizik, uzay bilimleri ve teknolojileri, astronomik gözlem teknikleri ve aygıtları, astronomik yazılımlar ve yığın gözlem veri analizleri, optik ve fotonik aygıtlar, atmosfer ve uzaktan algılama, kırmızı öte astronomisi konularında çalışmalarını sürdürmektedir. Halen, 2 adet Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) projesini yürütmekte olup; 7 TÜBİTAK projesinde yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak görev almış, 10’un üzerinde BAP projesi yürütmüştür. SCI ve SCI-Expanded kapsamında 48 olmak üzere 54 adet uluslararası yayın, 50’nin üzerinde ulusal yayın ve bildirisi bulunmaktadır. 2020 yılından itibaren Uzay bilimleri konusunda “European Strategy Forum on Research Infrastructures - Physical Sciences and Engineering” ESFRI - PSE’nin Türkiye temsilciliğini yürütmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Prof.Dr. Cahit YEŞİLYAPRAK, evli ve bir çocuk sahibidir.

Prof. Dr. Medine Güllüce Prof. Dr. Medine Güllüce Bilgi Kartı

1959 yılında Erzurum’da doğdu. İstanbul Yıldız İlkokulu, Beşiktaş Orta okulu, Pendik Lisesi mezuniyeti sonrası, 1984 yılında da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünü bitirip, 1985 yılında Atatürk Üniversitesi Kars Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Atatürk Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Temel Tıp Bilimleri Mikrobiyoloji Anabilim Dalında 1988 yılında Klinik Mikrobiyoloji alanında yüksek lisansını tamamladı. Aynı Enstitüde başladığı doktora eğitiminin ders aşamasını bitirdikten sonra, tez çalışmasını yürütmek üzere, USA, IOWA State University, Collage of Veterinary Medicine’da, 1990-1992 yılları arasında, Brucella abortus enfeksiyonuna karşı aşı olarak kullanılan B.abortus S19’un ‘’KCl extract’’ antijen eldesi, Tuberclosise karşı aşı olarak kullanılan, Sodium Lauroyl Sarcosinate (Sarcosayl extract) ve Purified Protein Derivation (PPD) Antigen eldeleri çalışmalarını sürdürdü. 1993 de Klinik Mikrobiyoloji alanında doktorasını tamamladı. 1995 yılında, Atatürk Üniversitesi, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümüne Yrd.Doç.Dr. olarak atandı. 2005 yılında Doçent, 2010 yılında da Profesör unvanlarını aldı. Devam eden akademik yaşamında, Uluslararası ve ulusal dergilerde 172 adet yayımlanmış makalesi, uluslararası ve ulusal toplantılara sunulmuş 202 bildirisi, uluslararası 5 kitap bölümü, bitirilmiş ve devam eden 31 tez danışmanlığı bulunmaktadır. Avrupa Birliği, Tübitak, Santez, Tagem, BAP, olmak üzere ulusal ve uluslararası 57 adet projede yönetici ve araştırmacı olarak çalıştı. Süre gelen akademik çalışmalara yapılmış 8143 bilimsel atıf buna bağlı olarak 37 H-index’i bulunmaktadır. Bu verilerle, 2021 Google akademik profillerine göre, Türkiye’de en çok atıf alan ve H-index’e sahip ilk 6000 akademisyen listesinde 134. sırada yer almaktadır. 2016-2020 yılları Rektör yardımcılığı göreviyle birlikte akademik yaşamı süresinde çok sayıda idari görev üstlenmiştir. Ayrıca birçok bilimsel derneğe üyeliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmaları bulunmaktadır. Halen Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeliği görevi yanı sıra, Rektör Danışmanlığı ile birlikte çok sayıda idari görevi yürütmektedir.

Prof. Dr. Nesrin Feyzioğlu Prof. Dr. Nesrin Feyzioğlu Bilgi Kartı

1964 Yılında Patnos’ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini babasının görevi dolayısıyla çeşitli yerlerde tamamladı.1985 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu.1987 yılında Atatürk Üniversitesi Zorunlu Dersler Koordinatörlüğü’nde Türk Dili Okutmanlığı görevinde bulundu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halk Bilim (Folklor) Dalında Yüksek Lisans çalışmasını tamamladı. Aynı yıl, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak bölümün kuruluşunda görev aldı. 1998 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halk Bilim (Folklor) Dalında Doktora çalışmasını tamamladı. Aynı yıl, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. Bölüm Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürüttü. 2001 yılından Doçent olarak atandığı 2013 yılına kadar Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümünde görev yaptı. 2013-2014 öğretim yılında Atatürk Üniversitesi Türk Mûsıkîsi Devlet Konservatuvarı’nın kuruluşunda görev alarak yöneticiliğini üstlendi. 2008 -2014 yılları arasında Rektör Danışmanlığı görevinde bulundu. 2017 yılında Türk Mûsıkîsi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Ana-bilim dalına Profesör olarak atandı. Türkiye Yazarlar Birliği üyesi olan, çok sayıda bilimsel ve sanatsal faaliyete katılan, proje yürüten ve projelerde görev alan , 3 yabancı dil bilen Feyzioğlu,nun, uluslararası ve ulusal dergilerde çok sayıda yayını, alanında kaleme aldığı beş kitabı bulunmaktadır. Hâlen Türk Mûsıkîsi Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü görevinin yanı sıra 2016 yılından bu yana Rektör Danışmanlığı görevini de sürdürmektedir.

Prof. Dr. Sezai Ercişli Prof. Dr. Sezai Ercişli Bilgi Kartı

1966 yılında Kağızman, Kars’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini farklı illerde tamamladı. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümün’ den Fakülte 1. si olarak mezun oldu. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Meyve Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Atatürk Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Meyve Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalında 1992 yılında yüksek lisansını tamamladı. Aynı Enstitüde başladığı doktora eğitimini 1996 yılında tamamladı. Doktora çalışmaları sırasında üzerinde çalıştığı kuşburnu bitkisinin ülkemizde popüler hale gelmesini sağladı. 1996 yılında Yardımcı Doçent Doktor olarak atandı. 1997-1998 yılları arasında kendi imkanlarıyla 15 ay süreyle ABD Nebraska Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesinde Bitki Biyoteknolojisi konusunda çalışmalarını sürdürdü. 2000 yılında Doçent, 2005 yılında da Profesör unvanlarını aldı. Bitki biyoteknolojisi konusunda 2001 yılında University of Zagreb-Hırvatistan, 2002 yılında Swedish University of Agricultural Science-İsveç, Mendel University-Çekya, 2004 yılında Lincoln University-Yeni Zelanda, 2006 yılında Dzemal Bijedic University-Bosna ve Hersek ve 2008 yılında Çin Çay Araştırma Enstitüsünde kısa süreliğine labaratuvar çalışmaları yürüttü. Bitki Biyoteknolojisi konusunda 20 adet uluslararası kongre ve sempozyuma başkanlık etti. 2014-2016 yılları arasında Springer tarafından yayınlanan Biochemical Genetics dergisinde Baş editörlük yaptı. 2014 yılından itibaren Tübitak tarafından yayınlanan Turkish Journal of Agriculture and Forestry dergisinin Baş Editörlüğünü yürütmektedir. Atatürk Üniversitesinin kurulduğu tarihten itibaren SCI dergilerde Atatürk Üniversitesi adresli en fazla yayın yapan akademisyen unvanını elinde bulundurmaktadır. SCI tabanlı dergilerde Aralık 2021 tarihi itibari ile 482 adet yayımlanmış makalesi, uluslararası ve ulusal toplantılara sunulmuş çok sayıda bildirisi, uluslararası 8 kitap bölümü, bitirilmiş ve devam eden 42 tez danışmanlığı bulunmaktadır. Avrupa Birliği (FP6, COST), Tübitak, Santez, TAGEM, BAP, UNDP, JICA olmak üzere ulusal ve uluslararası 84 adet projede yönetici ve araştırmacı olarak çalıştı. Süre gelen akademik çalışmalarına yapılmış 10000’ nin üzerinde bilimsel atıf bulunmaktadır. H-index’i 50’ dir. Ülkemizde çok sayıda üniversitede 2014 yılından beri Proje eğitimi ve bilimsel makale yazma teknikleri konusunda kurs ve seminerler vermektedir. Stanford Üniversitesinin 2021 yılı çalışmasına göre Dünyada ki en başarılı 100.000 akademisyen arasında 39.000 sırada, Türkiye’ den listeye giren akademisyenler arasında ise 84. sırada yer aldı. Avrupa Birliği Çatısı altında yer alan Avrupa Meyve Yetiştiricileri Birliği Türkiye Temsilciliği, Dünya Kayısı Birliği Başkanlığı, Çay ve Yalancı iğde konseyi Türkiye temsilciliğini yürütmektedir. 2013-2016 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü Proje Ofisinde Koordinatör olarak yer aldı ve Tübitak 1000 programı tarafından desteklenen Atatürk Üniversitesindeki Akademisyenlerin Proje Kültürünün Geliştirilmesi projesini yürüttü. 2016-2020 yılları Rektör yardımcılığı göreviyle birlikte akademik yaşamı süresinde çok sayıda idari görev üstlenmiştir. Ayrıca birçok bilimsel derneğe üyeliği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalışmaları bulunmaktadır. Halen Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Bölüm Başkanlığının yanı sıra Rektör Danışmanlığı görevini de yürütmektedir. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Prof. Dr. Yusuf Yurdigül Prof. Dr. Yusuf Yurdigül Bilgi Kartı

Yusuf Yurdigül 1975 Erzurum doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Türkiye’nin çeşitli illerinde sürdürdükten sonra Erzurum’da tamamladı. 1999’da İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde lisans eğitimini, 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Radyo Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını ve 2007 yılında aynı üniversitede iletişim sosyolojisi alanında doktorasını tamamladı. 2014’de iletişim çalışmaları alanında Doçent unvanı alan Yurdigül 2019 yılında Profesör oldu. Amerika, Avusturya, Azerbaycan, Bosna Hersek, İspanya, Kırgızistan ve Özbekistan gibi ülkelerde akademik ve mesleki çalışmalarda bulundu. İstanbul Üniversitesi, Manas Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültelerinde öğretim üyesi olarak çalıştı. Bu üniversitelerin yönetim kurulu, senato, dekanlık ve Bilimsel Araştırma Proje Koordinatörlüğü gibi çeşitli birimlerinde yönetici olarak çalışan Yusuf Yurdigül Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TRT ve TİKA gibi ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarda gerçekleştirilen projelerde yürütücülük yaptı. Atatürk Üniversitesi Televizyonu ve İstanbul Üniversitesi Stüdyolarının kurulumunu gerçekleştirdi ve birçok üniversite televizyonunun kurulum sürecinde danışmanlık yaptı. Akademik kariyerinin dışında çeşitli ulusal televizyon kanallarında yönetmen, kurgu yönetmeni ve yapım sorumlusu olarak da görev yapmış olan Yurdigül çok sayıda kısa film ve belgesel çalışması gerçekleştirdi. Çalışmaları ulusal ve uluslararası dereceler ve bir devlet nişanıyla ödüllendirildi. Akademik kariyerini iletişim alanında sürdüren Yusuf Yurdigül’ün 100’e yakın ulusal ve uluslararası bildiri ve makalesi, 5 kitabı ve 30’a yakın kısa film ve belgeseli bulunmaktadır. İngilizce ve Kırgızca bilen Yurdigül Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Bahri Bayram Prof. Dr. Bahri Bayram Bilgi Kartı

1971 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini aynı ilde tamamladı. 1991 yılında başladığı Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nden 1995 yılında mezun oldu. 1996 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Hayvan Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalında 1998 yılında Yüksek Lisansını, 2004 yılında ise Doktora Eğitimini tamamladı. 2004 yılında Gümüşhane Üniversitesi Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Programında Dr. Öğretim Üyesi, 2010 yılında Doçent 2015 yılında ise Profesör Unvanlarını almaya hak kazandı. Şubat 2020 tarihinde Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümüne Profesör olarak atandı. 2010-2016 yılları arasında Gümüşhane Üniversitesi Köse İrfan Can Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürlüğünü, 2017-2018 yıllarında Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanlığını, 2017-2020 tarihleri arasında Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Çeşitli projeler kapsamında 2007 yılında İspanya ve Yunanistan’da, 2013 yılında ise Almanya’da bulundu. 2013-2017 yılları arasında Gümüşhane İli Damızlık Sığır Yetiştirici Birliğine danışmanlık hizmeti vermiştir. SCI ve SCI-Ekspanded kapsamındaki dergilerde 23 adet, Ulusal ve Uluslararası dergilerde ise 30 adet olmak üzere toplam 53 adet araştırma makalesi, 38 adet ulusal ve uluslararası bildirisi, 15 adet kitapta bölüm yazarlığı bulunmaktadır. UNDP, Kalkınma Ajansları ve BAP’ta yürütülmüş 15 adet projede yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak görev almıştır. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü adına yayın hayatına 2021 yılında başlayan Palandöken Journal of Animal Scinece, Technology and Economics isimli derginin kurulmasına katkıda bulundu ve ilgili dergide Baş Editör olarak görev yapmaktadır. Halen Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanlığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerini yürütmektedir.

Atatürk
Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü
25240 Erzurum
Rektörlük: +90 442 231 1111
Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi: +90 850 255 0282
Araştırma Hastanesi: +90 442 344 6666
Klinik Diş Hekimliği: +90 442 236 0944

Üniversite Tercihleri

Takip Edin


Radyo Üniversite


Üniversite Yayınevi