SPOR OLANAKLARI

Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimiz, beden ve ruh sağlıklarını korumak, fiziksel aktivite seviyelerini artırmak ve kişiliklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmelerini sağlamak amacıyla kampüs içinde/dışında gerçekleştirilen birçok sportif faaliyetten yararlanmaktadırlar.

Öğrencilerimiz, üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren spor toplulukları, takımları ve kulüpleri aracılığıyla katıldıkları bu faaliyetlerle yaşam boyu spor alışkanlığı kazanmakta ve bu sayede futbol, basketbol, voleybol, bowling, masa tenisi, satranç vb. gibi alanlarda yürütülen birçok müsabakaya katılmaktadırlar.

Bu müsabakalar sonucunda dereceye giren öğrencilerimiz, bir sonraki aşama olan Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Ünilig müsabakalarında ülkemizi ve üniversitemizi temsil etmeye hak kazanmaktadırlar.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından yapılan 2018-2019 dönemi Üniversiteler Arası Genel Madalya Dağılımı sıralamasında 179 üniversite arasından birinci sırada olan üniversitemizde, Kış Sporları ve Spor Bilimleri Enstitüsü, Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık-Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren salon, saha ve merkezler bulunmaktadır.

• 2 Adet Futbol  Çim Saha

• 4 Adet Futbol  Halı Saha

• 5 Adet Basketbol  Sahası

• 5 Adet Tenis  Kortu

• 1 Adet Olimpik  Atletizm Sahası

• 1 Adet Voleybol  Salonu

• 1 Adet Hentbol  Salonu

• 1 Adet Uzak Doğu  Sporları Salonu

• 1 Adet Halk  Oyunları Salonu

• 1 Adet Güreş  Salonu

• 1 Adet Jimnastik  Salonu

• 1 Adet Yarı  Olimpik Yüzme Havuzu

• 2 Çok Amaçlı  Spor Salonu

Bütün bunların yanında 2011 yılında 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan Erzurum’da öğrencilerimizin keyifle vakit geçireceği kayak merkezleri ve buz gösteri salonları bulunmaktadır.

• Palandöken Kayak Merkezi

• Konaklı Kayak Merkezi

• Kandilli Kayak Merkezi

• Atlama Kuleleri

• Curling Arena

• Buz Hokey Salonları

• Buz Salonu

Ayrıca öğrencilerimiz, bahçe düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarıyla ergonomik hale getirilen yürüyüş yollarında ve kampüsün çevresinde oluşturulmuş bisiklet parkurlarında derslerden arda kalan zamanlarını doğayla iç içe geçirmektedirler. Üniversitemizdeki spor olanakları ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.