Basında Atatürk Üniversitesi
23.10.2020

YENİGÜN GAZETESİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN SANAYİ VE KOBİ’LERE ÜCRETSİZ PROJE EĞİTİMİ

Atatürk Üniversitesi, Proje Destek Ofisi ve Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğiyle yeni bir programın daha startını veriyor.

DÜNYANIN YENİ GÖZÜ

Coğrafi ve stratejik olarak bulunduğu enlem ve boylamda bu çapta başka teleskop olmadığı için büyük bir gözlemsel boşluğu doldurması beklenen Erzurum'daki teleskobun yer alacağı gözlemevinde, ilk ışığın 2021 yılında alınması gerekiyor.

TRTHABER

TÜRKİYE'NİN UZAYA AÇILAN YENİ PENCERESİ İÇİN GERİ SAYIM

Gökyüzü ve uzayın derinliklerine ilişkin çalışmalar yürütecek Doğu Anadolu Gözlemevinde (DAG) altyapı çalışmalarının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Haberin tamamına ulaşmak için: https://www.trthaber.com/haber/bilim-teknoloji/turkiyenin-uzaya-acilan-yeni-penceresi-icin-geri-sayim-524942.html

SONBAHARDA ERZURUM

Dünya deniz seviyesinden 2000 metre yükseklikteki 7. park olan Erzurum'daki Ata Botanik Parkı, sonbaharın gelmesiyle birlikte renk cümbüşüne büründü.

21.10.2020

ARAŞTIRMA'YA YENİ POLİKLİNİK

Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Cildiye Polikliniği içinde kronik hastalara hizmet verecek Kronik Hastalıklar Polikliniğinin açılışı yapıldı.

16.10.2020

MİLLETİN SESİ GAZETESİ

ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLÜ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNİN

YÖK tarafından her yıl bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride dağıtılan YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri, akademisyenlere ve yükseköğretim kurumlarına Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi.

14.10.2020

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ SIRALAMAYA GİRDİ

Atatürk Üniversitesi, üniversiteleri bilimsel yayın performansına göre değerlendiren National Taiwan University (NTU Ranking) Sıralamasında; Farmakoloji ve Toksikoloji alanında 209’uncu sırada, Tarım Bilimleri alanında ilk 400, Yaşam Bilimleri alanında ise ilk 500 içinde yer aldı.

13.10.2020

YENİGÜN GAZETESİ

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Birçok alanda kentin geleceğine örnek olmayı sürdüren ve göz kamaştırmaya devam eden Atatürk Üniversitesi kampüs düzeni çağ atlamaya devam ediyor Belediyelerin örnek alması gerekilen devasa alan adeta saat gibi işliyor.