Basında Atatürk Üniversitesi
30.01.2020

YARDIMA KOŞTULAR

Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerde hissedilen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, depremden etkilenen vatandaşlar için seferber olan Atatürk Üniversitesi, gerçekleştirdiği çeşitli faaliyetlerle depremzedelerin yanında olduğunu gösterdi.

29.01.2020

ERZURUM GAZETESİ

DEPREM GERÇEĞİNE BİLİMSEL YAKLAŞIM

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Özer: "Biz bir deprem ülkesiyiz. Dolayısıyla deprem-zemin-yapı ilişkisi gözetilerek, yer bilimciler, inşaat mühendisleri, jeoloji mühendisleri, jeofizik mühendisleri, hep birlikte tasarım yapılması lazım" dedi.

28.01.2020

MİLLETİN SESİ GAZETESİ

TÜRKİYE'NİN TEK BUZ MÜZESİ YAKINDA AÇILIYOR

Türkiye’nin tek buz müzesi olma özelliğini taşıyan ve yaklaşık 3,5 Milyon TL'lik bir yatırım ile gerçekleştirilen Ata Buz Müzesinde son aşamaya gelindi.

27.01.2020

TEHLİKE KAPIMIZDA

Elazığ merkezli meydana gelen 6.8 büyüklüğünde depremin ardından 'depreme ne kadar hazırlıklıyız' soruları bir kez daha gündeme geldi. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan deprem haritasına göre, riski artan iller arasında Erzurum'da var.

21.01.2020

YENİ GÜN GAZETESİ

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİ İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Tüm Sanayici Ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum şubesi başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve ekibini misafir etti.

21.01.2020

MİLLETİN SESİ GAZETESİ

GİY-ÇIK ATÖLYESİ AÇILDI

Atatürk Üniversitesi, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerinin yüzünü güldürecek yeni bir proje başlattı.

17.01.2020

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ İLE İŞ BİRLİĞİ

Atatürk Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında bilimsel iş birliği protokolü imzalandı. Enstitünün Başkentte bulunan merkezinde gerçekleşen imza törenine Atatürk Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yunus Emre Enstitüsü adına ise Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş katıldı.