Basında Atatürk Üniversitesi
21.11.2019

ERZURUM GAZETESİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ MADALYA ŞAMPİYONU

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından yapılan 2018- 2019 Dönemi Üniversiteler Arası Genel Madalya Dağılımı sıralamasında Atatürk Üniversitesi 179 üniversite arasında birinci oldu.

21.11.2019

PUSULA GAZETESİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNİN İMKANLARINI ERZURUM'LA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı yönetiminde, Erzurum eğitimine milyonluk yatırımlar kazandıran Atatürk Üniversitesi, Spor Tesisleri ile de göz kamaştırıyor.

19.11.2019

DAİLY SABAH

STUDENTS BUILD AI-POWERED WASTE SORTING MACHINE

Atatürk University’s engineering students have invented waste sorting machine that Works with artificial intellingence to support the Zero Waste Movement that has been being carried out across Turkey since 2017. The machince, called “Ekolojim” sorts solid waste into five different categories to ease the recycling project.

19.11.2019

STAR GAZETESİ

YAPAY ZEKA SIFIR ATIK HİZMETİNDE

Atatürk Üniversitesi öğrencileri, Emine Erdoğan himayesinde yürütülen sıfır atık projesine 'yaşam için dönüştür' sloganıyla des­tekiçin yapay zeka katı atık ayrıştırma makinesi geliştirdi. 5 ayrı atık çeşidini ayrıştırabilen 'Ekolojim’ adlı makineye sipariş yağıyor.

ANADOLU AJANSI

AKADEMİSYENLER ÇAŞIRDAN KREM ÜRETTİ

Erzurum'da bir grup akademisyen,1600 ila 2900 rakımda yetişen çaşır bitkisinden diyabetik yaraların tedavisinde kullanılması amacıyla krem üretti.

DAILY SABAH

TURKEY'S LARGEST OBSERVATORY TO BEGIN GAZING AT HEAVENS IN 2021

Yeşilyaprak said factory tests were conducted in Italy where the mirror was built. It will then be delivered to Turkey. “We hope to receive the first light fromspace late 2021 through optical tests,” he said.

YENİ AKİT GAZETESİ

DAG KIŞI BEKLİYOR

Cumhurbaşkanlığı'nın desteğiyle Erzu­rum'da yapımı süren Doğu Anadolu Gözleme­vi (DAG) inşaatının büyük bölümü tamamlan­dı. Türkiye'nin en büyük çaplı ve ilk kızılötesi teleskobuna sahip olacak gözlemevinin, gele­cek birkaç ay içinde zorlu kış şartlarına daya­nıklı olup olmadığı testedilecek....

GÜNEBAKIŞ GAZETESİ

SAĞLIK HİZMETİ HAYVANLARIN AYAĞINA GİDİYOR

Eskiden insanlar için hastane bulamazken, şimdi hayvanlarımız için hastane ayağımıza geliyor.