Basında Atatürk Üniversitesi
09.07.2020

PUSULA GAZETESİ

HEMŞİRE ROBOTU 'ATACAN' GÖREVE BAŞLADI

Erzurumlu sınıf öğretmeni Gülsen Kotan 20 yıldır mücadele ettiği karaciğer yetmezliğini organ nakli ile yendi. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinde gerçekleşen nakil ameliyatı, pandemi sonrası yapılan ilk operasyon olma özelliğini taşıyor.

PUSULA GAZETESİ

HEMŞİRE ROBOTU 'ATACAN' GÖREVE BAŞLADI

Erzurum'da Covid-19 hastalarının tedavi gördüğü bölümlerde sağlık personelini virüsten korumak için, mühendislik bölümü öğrencilerinin tasarladığı ve hastalara yemekleri ile ilaçlarını veren hemşire robot 'Atacak' Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde göreve başladı.

OLAY GAZETESİ

ROBOT HEMŞİRE İŞ BAŞINDA

Covid-19 hastalarının tedavi gördüğü bölümlerde sağlık personelini virüsten koruman için, mühendislik bölümü öğrencilerinin tasarladığı hemşire robot 'Atacan' Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde göreve başladı.

AÜ, TEKNOFEST 2020'YE KİLİTLENDİ

Atatürk Üniversitesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından bu yıl Gaziantep’te düzenlenecek olan Teknofest 2020’ye en çok başvuruda bulunan üniversitelerden birisi oldu.

SABAH GAZETESİ

COVİD HASTALARININ YENİ BAKICISI ROBOT HEMŞİRE ‘ATACAN’

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Covid-19 bölümünde yatan hastalar için hemşire robot üretildi. ‘Atacan’ isimli hemşire robotla hastaların yemek ve ilaçları ayağına kadar gidiyor. Üretilen robotla pandemi döneminde sağlık çalışanlarının, korona virüslü hastalarla temasını en aza indirmek hedefleniyor.

Haberin detaylarına ulaşmak için:

YENİGÜN GAZETESİ

ÜNİVERSİTEMİZ DOĞAYI KORUMAYA ALMIŞ DURUMDA

Geliştirdiği projelerle "Akıllı Şehir" yaşam alanları oluşturan ve kentin geneline örnek olan Atatürk Üniversitesi kampüsü geri dönüşüme katkı sunuyor.

STAR GAZETESİ

KORONAVİRÜS HASTALARININ YEMEK VE İLAÇLARI 'ATACAN' ROBOTTAN

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi pandemi servisindeki hastaların hizmetinde kullanılması için robot geliştirildi. Hastalarla teması minimuma indirmek için geliştirilen robot, yemek ve ilaçları odalara kadar götürüyor. Başhekim Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, 'Sağlık personelimizin hastaya yakın temasını minimal hale indirmiş, her odaya giriş- çıkışta kullanılan önlük maske sarfiyatını da minimuma çekmiş oluyoruz' dedi.

Haberin detaylarına ulaşmak için: https://www.star.com.tr/guncel/koronavirus-hastalarinin-yemek-ve-ilaclari-atacan-robottan-haber-1554724/

30.06.2020

YENİGÜN GAZETESİ

63 YILLIK ARŞİV GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Doğu’da bir üniversite kurulması fikriyle başlayan ve uzun süren incelemelerin ardından Erzurum’da kurulması kararlaştırılan Atatürk Üniversitesinde 63 yıllık tarih gün yüzüne çıkıyor.