Basında Atatürk Üniversitesi
30.06.2020

MİLLETİN SESİ GAZETESİ

63 YILLIK ARŞİV

Doğu’da bir üniversite kurulması fikriyle başlayan ve uzun süren incelemelerin ardından Erzurum’da kurulması kararlaştırılan Atatürk Üniversitesinde 63 yıllık tarih gün yüzüne çıkıyor.

22.06.2020

MİLAT GAZETESİ

ERZURUM 'ORGANİK TARIM'IN MERKEZİ OLACAK

Tüm alanlarda olduğu gibi Türkiye'nin tarımsal anlamda da kalkınması için yurt içi ve yurt dışında bulunan paydaşlarla bir araya gelinerek üretilen proje toplantılarının bir yenisi Atatürk Üniversitesinde gerçekleşti.

22.06.2020

ATAUNİ'DEN CURLİNGÇİLERE İLK TEST

Önceki hafta Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi ile Curling Federasyonu arasında milli curlingçilerin Atatürk Üniversitesi Sporcu Performans ve Rahabilitasyon Merkezinde testlerden faydalanması için protokol imzalanmıştı. Protokolün ardından sporculara ilk testler yapıldı.

17.03.2020

VAKIF OKULLARI REKOR KIRDI

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 14 Mart’ta ilan ettiği sonuçlar neticesinde Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaokul Proje Yarışmalarına 48 başvuru ile Erzurum’dan en çok proje gönderen okul oldu.

07.03.2020

EN KARİYERLİ FUAR

Atatürk Üniversitesinin Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde düzenlediği Doğu Anadolu Kariyer Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Bölgenin en büyük insan kaynakları etkinliği olma özelliğine sahip fuara, üniversiteli gençler yoğun ilgi gösterdi.

03.03.2020

MİLLETİN SESİ GAZETESİ

GEZİCİ HAYVAN HASTANESİ HAREKET HALİNDE

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Tekman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gezici Hayvan Hastanesi ile ilçe ilçe hayvanları kontrol etmeye devam ediyor.

25.02.2020

CURLİNGTE UNİLİG'İN ŞAMPİYONU ATAUNİ

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu faaliyet programında yer alan Üniversitelerarası Curling Türkiye Şampiyonasını erkeklerde ve kadınlarda Atatürk Üniversitesi kazandı.

25.02.2020

TÜRKİYE GAZETESİ

BÖLGENİN KALKINMASI İÇİN BİZ DE KATKI SAĞLIYORUZ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Doğu Anadolu İhracat­çılar Birliği (DAİB) yönetimi ve üyeleriyle bir araya gelerek üniversite-toplum iş birliğini geliştirmeye yönelik istişarelerde bulundu.