Basında Atatürk Üniversitesi
17.11.2020

MİLLETİN SESİ GAZETESİ

HAYVAN SAĞLIĞINDA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Tıp Fakültesi iş birliği ile Türkiye’de ilk kez üç port tekniği kullanılarak Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde laparoskopik ovariektomi ve ovariohisterektomi operasyonları yapıldı.

16.11.2020

GÜNE BAKIŞ GAZETESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİSİ COVİD-19'A KARŞI JENARATÖR ÜRETTİ

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Enes Albayrak, Covid-19 virüsüne karşı Ozono Türk adını verdiği cihaz üretti.

16.11.2020

TÜRKİYE GAZETESİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNİN ÜNÜ ÜLKE SINIRLARINI AŞTI

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, uluslararası pek çok istatistik kurumunun açıkladığı dünya üniversiteleri sıralamalarında Atatürk Üniversitesi olarak yer aldıklarını belirtti.

09.11.2020

PUSULA GAZETESİ

ATA-AÖF’TEN KAYIT REKORU

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF) 2020-2021 eğitim öğretim yılı kayıt döneminde; 136 bin 536 yeni öğrenci kaydı ile aktif öğrenci sayısını 256 bin 745'e, toplam öğrenci sayısını da 435 bin 653’e çıkararak bu zamana kadar ki en yüksek kayıtlı öğrenci sayısına ulaştı.

05.11.2020

ŞEHRİ SÖZ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İKİ ALANDA BİRİNCİ OLDU

Dünyada yaygın referans gösterilen üniversite sıralamaları kuruluşu olan ve İngiltere’de yayımlanan Times Higher Education (THE), dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasını alan bazında açıkladı.

Haberin devamı için: https://www.sehrisoz.com/times-higher-education-da-basarili-alanlar-aciklandi-ataturk-universitesi-iki-alanda-birinci-oldu/2649

28.10.2020

TAKVİM GAZETESİ

SON DERECE BAŞARILI

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, TÜBİTAK’ın düzenlediği proje yarışmasına katıldı. Üç birincilik ve Türkiye final sergisinde bir birincilik ile bir üçüncülük derecesi elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Haberin ayrıntılarına ulaşmak için: https://www.takvim.com.tr/guncel/2020/10/27/erzurum-ataturk-universitesi-ogrencileri-tubitakin-yarismasindan-buyuk-basari-elde-ettiler

23.10.2020

YENİGÜN GAZETESİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDEN SANAYİ VE KOBİ’LERE ÜCRETSİZ PROJE EĞİTİMİ

Atatürk Üniversitesi, Proje Destek Ofisi ve Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğiyle yeni bir programın daha startını veriyor.

22.10.2020

PUSULA GAZETESİ

DÜNYANIN YENİ GÖZÜ

Coğrafi ve stratejik olarak bulunduğu enlem ve boylamda bu çapta başka teleskop olmadığı için büyük bir gözlemsel boşluğu doldurması beklenen Erzurum'daki teleskobun yer alacağı gözlemevinde, ilk ışığın 2021 yılında alınması gerekiyor.