Basında Atatürk Üniversitesi
24.09.2020

MİLLETİN SESİ GAZETESİ

BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN

Tarımsal üretimin bilimsel yöntemlerle yapılması için 63 yıldır bölge çiftçisine destek olan Atatürk Üniversitesi, bu misyonunu devam ettirerek yeni bir projeye daha imza attı.

24.09.2020

DOĞRUDAN EKİME İLK ADIM

Atatürk Üniversitesi ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında imzalanan Erzurum İlinde Doğrudan Ekim Tekniğinin Yaygınlaştırılması Projesi Daphan Ovasında başladı.

22.09.2020

GÜNEBAKIŞ GAZETESİ

DADAŞ'IN ROKETİ 7'NCİ OLDU!

"Atauni Rocket Team" Orta İrtifa Roket Yarışmasında "Orta İrtifa" kategorisinde Türkiye'de tüm takımlar arasında 7'nci oldu.

22.09.2020

TÜRKİYE GAZETESİ

ŞEHİRLERİN GELİŞMESİNDE ÜNİVERSİTELERİN ROLÜ BÜYÜK

Vali Memiş: "Akademik ve Bilimsel Çalışmalara Her Zaman Önem Verdik"

18.09.2020

GÜNEBAKIŞ GAZETESİ

REKTÖR ÇOMAKLI: BİRLİK VE BERABERLİK BU ŞEHRE GÜÇ KATIYOR

İkinci kez Rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, kampüs içerisinde yer alan Erzurum Evi (Taş Bina) bahçesinde misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor.

10.09.2020

MİLLETİN SESİ GAZETESİ

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM MODELİ BELİRLENDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci” rehberi ve Sağlık Bakanlığı görüşleri doğrultusunda ağırlıklı olarak uzaktan eğitim yoluyla verilmesi kararlaştırıldı.

04.09.2020

ATAUNİ THE LİSTESİNDE

Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi” çalışmaları sayesinde ilk defa bu yıl Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite Sıralamaları listesine girdi. Üniversite, araştırma alanında 860'ıncı, alıntı alanında ise 938'inci sırada yer aldı.

28.08.2020

KONTENJANLARIN % 98,50'Sİ DOLDU

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Buna göre Atatürk Üniversitesi, lisans yerleştirme oranında %98,50 ile her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversiteler arasında yer alma başarısı gösterdi.